mandag 12. desember 2022

På tur til Amerika?

Gunnar Brekken, Ukjent og Hans SolliDette bilde er tatt av fotograf Olaf Simonnæs i Kristiansund. Er det som jeg tror, så er det fra venstre Gunnar Andersen Brekken, ukjent og min bestefar Hans Larsen Solli. Bilde kan være tatt i forbindelsen med at Hans og Gunnar reiste til Amerika. De reiste fra Kristiansund den 2. mars 1904 og ankom Halifax i Canada den 19. mars 1904. Derfra reiste de videre til staten Washington. Gunnar ble der frem til 1909 før han reiste hjem til Vågbø og Tingvoll. Min bestefar var vel der i ca. et års tid før han reiste tilbake til Norge og Tingvoll. En av grunnene til at han kom hjem var vel at han hadde kone og to små barn hjemme på Tingvoll. Hans hadde vært over til Amerika en snartur tidligere også. Han hadde vært sammen med sin eldre bror Lars (som senere tok fornavnet Louis). Lars ble igjen og stiftet familie der borte. De reiste fra Kristiansund den 17. mai 1899 og kom til Ellis Island i New York den 2. juni 1899. Når Hans kom hjem til Norge er litt usikkert, men under folketellingen for 1900 (3. desember 1900) bodde han på Vågbø i Tingvoll kommune sammen med sine foreldre.
Om det er noen som kjenner mannen i midten på bilde, og/eller kan bekrefte at de andre er Gunnar og Hans så send meg en mail eller svare på dette innlegget under kommentarer her. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

På tur til Amerika?

Gunnar Brekken, Ukjent og Hans Solli Dette bilde er tatt av fotograf Olaf Simonnæs i Kristiansund. Er det som jeg tror, så er det fra venstr...